dintorni

De natuur

De natuur van Cavallino-Treporti is zo uniek dat het de moeite waard is het gehele achterland te bezoeken, van de rivier Sile tot Punta Sabbioni, van de vestingen langs de lagune tot de ongerepte natuur van Lio Piccolo en Treporti. Per fiets kun je schitterende plekken bezoeken, dankzij de speciaal aangelegde fietspaden.


Venetië, de droom. Deze magische en unieke stad kan duizendmaal bezocht worden en er altijd weer anders uitzien. De kanalen, steegjes, paleizen en cultuur voeren ons mee en bevredigen onze gevoelens, alsof het een betoverd levend wezen is.

De Lagune en haar eilanden. Murano, Burano en Torcello, om het maar over de beroemdste te hebben, zijn plaatsen waar de natuur, de geschiedenis en de ambachten ongeëvenaard zijn. Ze moeten absoluut bezocht worden om een leuke en ander soort dag door te brengen.

Padua en de Heilige. De stad van de Heilige Antonius, die over de hele wereld beroemd is, is ook de stad van Giotto en van de Scrovegni-kapel, van de op een na oudste universiteit van Italië, van het Palazzo della Ragione e della Specola, het osservatorium van Galileo Galilei. Deze stad, die ouder is dan Rome, met haar monumenten en grootse kerken, is zeker een excursie waard!

Asolo, het Venetië van het vasteland, is een klein plaatsje op circa 90 km van Cavallino, met een kasteel, gebouwen en een werkelijk speciale atmosfeer en heerlijk eten. Het land rondom, de wijnkelders en de talrijke restaurantjes zullen je zeker aangenaam verrassen.

Op circa 140 km ligt Verona, een stad met een zeer rijke geschiedenis en schitterende gebouwen en monumenten. In de zomer wordt in de Arena het zeer belangrijke en wereldberoemde operafestival gehouden met een verscheidenheid aan voorstellingen.

Vicenza, Treviso met zijn kleine, antieke centrum en bijzonder verfijnde keuken, de Riviera del Brenta en de villa’s die uniek op deze wereld zijn, vervolledigen de schitterende plaatsen rondom Residence Village.

Omgeving02/09/2019 15:44:03Residence Village